Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Aflevering vier van Garden Broadcast kijkt naar de relaties tussen botanie, ontdekkingen, en de tweezijdigheid van conservatie en onsterfelijkheid. Met gasten: Alessandro Bava, Malissa Canez-Sabus, Peter Derkx en Robert Zwijnenberg.

datum
12/07/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: De Geometrische Tuinen van Sørensen

18:00 - 19:30 Thursday Bite

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

De ontdekking van nieuwe plantensoorten en andere natuurlijke substanties in de 17de eeuw leidde tot een periode van intensieve medische nieuwsgierigheid en vooruitgang, evenals tot een ethische heroriëntatie op het gebied van het modificeren van het menselijk lichaam en het interveniëren in mensenlevens. Vandaag de dag, nu de medische vooruitgang de mogelijkheden voor anatomische observaties en het voorkomen van ziekten enorm heeft verbeterd, is er ook een tegenbeweging op gang gekomen die de mainstream geneeskunde en genetische modificatie afwijst, ten gunste van op planten gebaseerde substanties die als natuurlijker worden beschouwd, van biologisch voedsel tot spirituele therapie. De tuin wordt op die manier gezien als een plek voor speelse experimenten bij het bepalen van wat het betekent om mens te zijn.

Garden Broadcasts

In de Garden Broadcasts worden interviews, performances, veldopnames en muziekselecties met elkaar verweven om de veelzijdige geschiedenis van de tuin voor een divers publiek te openen. In samenwerking met het online radiostation Ja Ja Ja Nee Nee Nee wordt het programma tijdens Thursday Night Live! in de tentoonstelling Dissident Gardens opgenomen en is het vervolgens online te beluisteren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.