Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe hard zijn de grenzen tussen de disciplines eigenlijk nog? Vervagen ze, of rukken ze de laatste jaren juist weer op? 5 smaakmakers uit de wereld van ontwerp en kunst reflecteren hierop, in de vorm van een geschreven tekst die ze voordragen. Het publiek kiest een winnaar aan het eind van de avond. Georganiseerd door Design Platform Rotterdam.

datum
15/03/2018
tijd
19:30 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: A Grand Mountain Scene door Joost Emmerik.

18:00 - 19:30 Thursday Bite

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Voorverkoop via Design Platform Rotterdam€ 4,50
Thursday Bite€ 7,50

Er wordt altijd gezegd dat de grenzen tussen disciplines aan het vervagen zijn, dat ontwerpers zich tegenwoordig soepel in verschillende disciplines bewegen. Maar is dat wel zo? Scholen, musea, beurzen, galleries en fondsen hebben behoorlijk precieze afbakeningen. Designers voelen zich vaak niet serieus genomen in de kunstwereld. Met voordrachten van Joep van Lieshout, Tomáš Libertíny en designers Richard Hutten, Pieke Bergmans en Marjanne van Helvert.

Design Platform Rotterdam

Design Platform Rotterdam maakt ontmoetingen mogelijk tussen designers, ondernemers, organisaties en kennisinstituten. Design Platform Rotterdam denkt in verbindingen in plaats van barrières en wil bijdragen aan een stimulerend designklimaat in de regio Rotterdam.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.