Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Voor het vierde jaar op rij krijgt DataBaas het podium, met beeldmakers, ontwikkelaars en visualizers die de sociale, maatschappelijke en economische gegevens van onze wereld in beeld brengen door middel van datavisualisaties, info- en motiongraphics.

 

datum
28/03/2019
tijd
20:00 – 22:00
taal
Dutch
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Kay Coenen

Kay Coenen werkt onder de naam ‘Infographicmedia' voor kranten en tijdschriften in zowel binnen als buitenland. Met zijn uiterst illustratieve beeld weet hij de boodschap op een aantrekkelijke en heldere manier te visualiseren. 

Mariette Twilt

Mariette Twilt is visueel journalist en grafisch ontwerper bij NOS op 3. Ze is gespecialiseerd in concepten voor online journalistiek en deed het re-design van de online huisstijl van NOS Nieuws en Sport. Lars Boogaard is datadesigner en journalist bij NOS op 3. Hij wilde eigenlijk ooit striptekenaar worden maar verdwaalt ook graag in spreadsheets, deze twee werelden verbindt hij dagelijks in zijn visualisaties bij het nieuws.

Thijs Biersteker 

Thijs Biersteker ontwerpt interactieve installaties om maatschappelijke- en milieu vraagstukken zichtbaar te maken. Hij combineert wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologieën om een ​​ervaring te bieden die zowel intellectueel als technologisch toegankelijk is. 

Els Engel

Els Engel is journalist, ontwerper en ontwikkelaar van visuele (data-)verhalen. Vanuit haar achtergrond in journalistiek en design, werkt ze voor een breed scala aan kranten, omroepen en persbureaus in Europa. 

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.