Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deze BNO IMG LAB-avond geeft een kijkje in de wereld van datavisualisatie, big data, infographics en data in de media.

datum
22/02/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: Tools for Progress door Cédric van Parys

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 Boekpresentatie Tehran: Life Within Walls

Museum dicht wegens opbouw nieuwe tentoonstellingen

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Ruiter Janssen

Ruiter Janssen is information designer. Hij brengt actuele thema’s uit de samenleving in kaart door data te visualiseren. Daarbij doet hij een beroep op het referentiekader van de kijker en maakt hij het vluchtige nieuws van de dag invoelbaar. Zijn laatste project gaat over apartheid en wordt op deze avond voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.

Irene Stracuzzi 

In The Legal status of ice wordt de controversiële territoriale strijd van vijf Arctische landen om het Noordpoolgebied in een enorm 3D-model in beeld gebracht. Door middel van projectie onderzoekt Irene Stracuzzi de overlappende grensclaims, het verdwijnende ijs op de Noordpool en de politieke gevolgen daarvan.

Studio Lakmoes

Bij Lakmoes zijn ze dol op data en ingewikkelde vraagstukken. Met een wetenschappelijke achtergrond en creatieve geest zijn ze experts in het vertalen van complexe informatie naar heldere concepten. Van energy coins en blockchain techniek tot het in kaart te brengen van het tekort aan vrouwelijke hoogleraren.

Raw Data Café

Giacomo Boffo onderzoekt met zijn Raw Data Café de mogelijkheid om ruwe statistische gegevens via voedsel te presenteren. Data wordt vertaald naar ingredienten, zodat de criminaliteitscijfers-snack van Rotterdam anders smaakt dan die van Schiedam.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.