Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Migranten zijn een vaak ongehoorde en genegeerde groep in de Chinese samenleving. Binnen het project Dalang Fever 3 wordt een methodologie ontwikkeld waarin data over vragen en behoeften van migranten in snel veranderende stedelijke gebieden zoals Dalang Neighbourhood in Shenzhen beter geïncorporeerd kunnen worden in het ontwerpproces. Hoe leidt dit dataonderzoek tot een scherpere formulering van de relevante ontwerpvragen en oplossingen?

datum
19/03/2020
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Naar aanleiding van de 8e architectuurbiënnale in Shenzhen werken Het Nieuwe Instituut en het International New Town Institute (INTI) aan de presentatie Dalang Fever 3. How data can empower a migrant society. Het project bestaat uit een onderzoek, tentoonstelling en workshop. Voor het lokale onderzoek naar de vragen en behoeften van migranten woonachtig in Dalang Neighbourhood is samengewerkt met Impact Hub Shenzhen.

Architectuurbiënnale in Shenzhen 

De biënnale opent op 21 december 2019 en stelt de snel veranderende technologische vernieuwingen in relatie tot de stedelijke ruimte centraal. Tijdens Thursday Night Live bespreken we het project en de manieren waarop dataonderzoek als basis voor integrale ruimtelijke, digitale en sociaal-maatschappelijke ontwerpvoorstellen kan worden ingezet.

Deelnemers zijn Tat Lam (Impact Hub Shenzhen), Linda Vlassenrood (curator Dalang Fever 3) en de beoogde Nederlandse deelnemers (nnb) aan de workshop in januari 2020.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member 

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.