Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Donderdag 14 november is het BNO IMG LAB weer geheel gewijd aan het Cross Comix Festival dat die hele week in Rotterdam plaatsvindt. De line-up staat in het teken van het maken van strips en van de uitgave ‘Indische Wortels’, met onder andere scenarist Stijn Schenk, colorist Marloes Dekkers, tekenaar Roel Smit en letteraar Frits Jonker.

datum
14/11/2019
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Variations On A Bird Cage

19:30-21:30 Reading Room: Screen and Screenscapes, met Francesco Casetti

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Gratis toegang met Cross Mix Festival PassePartout, wel graag reserveren. 

Indische Wortels 

Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben hun roots in Nederlands-Indië, toch weet de gemiddelde Nederlander bijzonder weinig van de geschiedenis van die bevolkingsgroep. Nu pas komen langzaam de verhalen van vroeger naar boven, verhalen die lange tijd verzwegen zijn of geen aandacht kregen, verhalen die het verdienen verteld te worden. In de uitgave ‘Indische Wortels’ brengen ca 12 tekenaars die verhalen in beeld. Verhalen over muziek, cultuur, kunst, koloniaal verleden, familie en identiteit.
Meer informatie: realcomic.nl issuu.com/thegraficstory

Cross Comix Festival 

Het internationale Cross Comix Festival vindt plaats van 13 t/m 17 november in Rotterdam met een wervelende mix van nieuwe verhalen, beelden, comedy en muziek op het scherpst van de snede. Met Posy Simmonds, Wilbert Plijnaar, Emilio Guzman, Kamagurka, Les Robots, Gummbah en vele anderen: Let’s get visual!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.