Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een voorproefje van het Cross Comix Festival dat een dag later van start ging. Deze editie had het thema Grote Oversteek en ging over denken in hokjes en daarbuiten durven treden. Met De Stripclub, Emmanuel Lemaire, Noël Ummels, Moshe Gilula en Hanco Kolk. Hans Tak maakte een fotoverslag van deze avond.

De Stripclub

De Stripclub bracht met een live hoorspel een ode aan de curieuze pulpstrips uit de jaren ’70. De tekeningen van de oorspronkelijke strip werden geprojecteerd en tot leven gebracht met behulp van een cast van 5 stemacteurs. Deze namen niet alleen de tekst van de personages voor hun rekening, maar voorzagen het verhaal ook van muziek en geluidseffecten.

Emmanuel Lemaire

Emmanuel Lemaire uit Frankrijk publiceerde vorig jaar een graphic novel ‘Rotterdam- Un séjour à fleur d'au - over zijn verblijf in Rotterdam. In het voorjaar van 2018 komt het boek in de Nederlandse vertaling uit bij uitgeverij Douane.

Noël Ummels 

Noël Ummels is de redacteur van het boek ‘Songs of Silence’: tien tekenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika,verhalen zonder dialoog zijn en geïnspireerd op bekende songtitels over misstanden in de wereld die lang niet altijd de aandacht krijgen die ze verdienen. ‘Songs of Silence’ verschijnt in oktober als luxe hardcover. 

Moshe Gilula

Moshe Gilula, geboren in Israël. Woont sinds 1994 in Nederland. Heeft in Israël als stripmaker, cartoonist en illustrator in vrijwel alle toenmalige bladen en tijdschriften gepubliceerd, waaronder The Jerusalem Post. Hij is één van de tekenaars in het boek ‘Songs of Silence’.In Nederland verschenen cartoons van hem in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer. 

Hanco Kolk

Hanco Kolk is bekend van de strips Gilles de Geus, S1NGLE en Meccano. Behalve als tekenaar was Kolk actief als scenarist voor andere strips, samen met Peter de Wit maakte hij de fotostrip Mannetje & Mannetje, die later werd bewerkt voor de VPRO. In 2010 maakte hij samen met Arnon Grunberg een zogenaamde graphic novel over Arnons reis van Istanbul naar Bagdad. Bij ons op BNO IMG LAB de making of van zijn Robbedoes-avontuur Tulpen uit Istanboel dat maandag officieel uitkomt. Het verhaal brengt de Franse held naar Rotterdam!

datum
19/10/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Inloopspreekuur met DutchCulture 16:00 - 18:30

Night Shift 19:00 - 21:00

Life, Abstraction, Architecture: Notes on the Plan met Pier Vittorio Aureli 19:30 - 21:00

Pop-in expo Result

Museum open tot 21.00 uur (gratis toegang vanaf 17:00)

The New Haberdashery open tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.