Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Mpho Matsipa

Mpho Matsipa is onderzoeker aan het Wits City Instituut van de Universiteit van Witwatersrand in Zuid Afrika. Haar onderzoek richt zich op globalisatie en urbanisatie in Afrikaanse steden en specifiek op recht, cultuur, ras en representatie.

Samenwerking met e-flux Architecture The Berlage

Dit najaar gaat Het Nieuwe Instituut een samenwerking aan met e-flux Architecture en The Berlage om vormen van representatie binnen en buiten het werkveld van de architectuur te onderzoeken. Tien architecten en onderzoekers bestuderen representatietechnieken die worden gebruikt in architectonisch en stedelijk ontwerp door middel van lezingen in Het Nieuwe Instituut en The Berlage, en essays die via online platform e-flux Architecture te lezen zijn. Architecture and Representation bevraagt de rol en de invloed van architectonische instrumenten en onderzoekt hoe deze zich verspreiden en manifesteren in een wijdere wereld. De lezingen en essays zullen onder andere verzorgd worden door Pier Vittorio Aureli, Peggy Deamer en Mpho Matsipa.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade.

datum
14/12/2017
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

17.00 - 18.00 Boekpresentatie Lost and Living (in) archives van Annet Dekker

17:45 - 19:00 Lancering magazine MacGuffin

19.00 - 19.45 The Art of Finding: Trappen en ramen: een verzameling Britse architectuurgeschiedenis

19.30 - 21.00 De Stijl als interieurproject. Duo-lezing Sabine Marcelis en Hetty Berens

20:00 - 20:30 Accusations #3: I fear fear

Museum open tot 21.00

The New Haberdashery open tot 21.00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.