Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de tweede lezing uit de serie Architecture and Representation met e-flux en The Berlage, zal architect Peggy Deamer de inhoud van professionele contracten in de Verenigde Staten belichten, met aandacht voor de rol van institutionele identiteit en de specifieke manier van handelen in architectuur, techniek en bouwkundige wereld.

datum
16/11/2017
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:45 - 19:15 Dansvoorstelling Accusations #2: I escape

19:00 - 21:00 Cultureel debat met Night Shift

Pop-in expo Rotterdams Ontwerp Talent

Museum open tot 21:00

Haberdashery open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Peggy Deamer

Peggy Deamer is een architect en Professor in de Architectuur aan Yale University. Haar onderzoek richt zich op de werkomstandigheden in de creatieve sector, van een psychoanalytische interpretatie van productie en perceptie van kunst tot en met fysieke arbeid.

Samenwerking met e-flux Architecture en The Berlage

Dit najaar gaat Het Nieuwe Instituut een samenwerking aan met e-flux Architecture en The Berlage om vormen van representatie binnen en buiten het werkveld van de architectuur te onderzoeken. Tien architecten en onderzoekers bestuderen representatietechnieken die worden gebruikt in architectonisch en stedelijk ontwerp door middel van lezingen in Het Nieuwe Instituut en The Berlage, en essays die via online platform e-flux Architecture te lezen zijn. Architecture and Representation bevraagt de rol en de invloed van architectonische instrumenten en onderzoekt hoe deze zich verspreiden en manifesteren in een wijdere wereld. De lezingen en essays zullen onder andere verzorgd worden door Pier Vittorio Aureli, Peggy Deamer en Mpho Matsipa.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.