Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van creatieve mythologie tot special effects, van virtuele werkelijkheid tot klimaat ontkenning, van het placebo effect tot religieuze overtuigingen, van software protocollen tot vrij zwevende waarden, van onbetwiste toekomsten tot twijfelachtige actualiteiten… Wanneer worden dingen echt genoeg om er naar te handelen? En hoe krijgen we daarin een betekenisvolle keus? Reality Club is een terugkerend Thursday Night Live programma over media en werkelijkheden.

Brett Scott over Capitalist Realism 

Reality Club begint met een lezing door financieel journalist en onderzoeker Brett Scott (UK) over een van de meest algemeen  geaccepteerde en tegelijk destructieve werkelijkheden van vandaag: de kapitalistische economie. In de woorden van Mark Fisher: het is makkelijker om je het eind van de wereld voor te stellen dan om het eind van het kapitalisme. Maar is dat echt zo? Brett Scott schetst hoe de kapitalistische economie word neergezet als de enige mogelijke soort economie en addresseert verschillende manieren waarop alternatieven daadwerkelijk zouden kunnen worden gerealiseerd.

Brett Scott

Brett Scott onderzoekt economische systemen, experimenteert met nieuwe vormen van financieel activisme en is betrokken bij de ontwikkeling van financiële instrumenten voor sociale en ecologisce projecten. Hij schreef The Heretic's Guide to Global Finance: Hacking the Future of Money, gepubliceerd door Pluto Press. Hij schreef voor ondermeer the Guardian, The Ecologist, The New Internationalist, Naked Capitalism & openDemocracy en verscheen op televisie in shows als BBC World Update, the Keiser Report, en Arte TV. Hij is op dit moment Fellow aan het WWF/ICAEW Financieel Innovatie Lab.

Reality Club

Reality club is een serie programma’s over visuele media en de verbeelding van de werkelijkheid. In een wereld waarin miljarden, ogen, lenzen en sensoren beelden consumeren en produceren, waarin mensen, machines, natuurkrachten, organismen vooral betekenis krijgen als ze in beeld optreden, wordt werkelijkheid niet zozeer aangetroffen, maar gemaakt. Wanneer creëert beeld bewijs? En wanneer worden beelden werkelijk?

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
10/01/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:00-19:30 Borrel Pop-in Expo Tim ter Wal

18:45-19:30 Archive Talk: Bas van Beek

19:30-21:30 Workshop Dean Bowen 

Museum gratis van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,70

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.