Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Na een drukke en materialistische feestmaand biedt deze eerste BNO-avond van het jaar een moment van bezinning. We laten ons opgaan in de omgeving, geven ons over aan onze tijdelijke houdbaarheid en bewegen mee met de vergankelijkheid der dingen. Met Precious Decay, Marjan Teeuwen, Imaginarium of Tears en Diana Scherer.

datum
25/01/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: IFFR The Eyeslicer

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:00 - 19:45 Finders Keepers lezing met Iza van Riemsdijk

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Precious Decay

Het fotograferen van vervallen en verwaarloosde architectuur is de specialiteit van Precious Decay. Van verlaten kinderkampen, lege ziekenhuizen en ooit luxueuze kastelen maakt de Rotterdamse fotograaf Brian Romeijn fascinerende beelden die direct de vraag ‘Wat is hier gebeurd? oproepen.

Marjan Teeuwen

In het werk van Marjan Teeuwen staan grootschalige architectonische installaties in gebouwen, die daarna worden gesloopt, centraal. Op basis van de installaties ontstaan autonome fotowerken.

Imaginarium of Tears

Het Imaginarium of Tears is een groeiende fotocollectie van tranen waarin persoonlijke verhalen centraal staan. Sinds 2015 fotografeert Maurice Mikkers de tranen van de deelnemers aan het project onder een microscoop en transformeert die tot unieke en complexe kunstwerken.

Diana Scherer

Diana Scherer onderzoekt wat zij ‘de dynamiek van ondergrondse plantendelen’ noemt. Ze gebruikt plantenwortels als een medium voor het maken van patronen en netwerken. Haar werk bestaat uit wortels die geweven zijn als tapijten of textiel met een gotisch, bloem of arabesk motief. Scherer is New Material Fellow bij Het Nieuwe Instituut.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.