Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

HTML 5 Audio player

‘Omleiders’ Florian en Asha, die momenteel geen fysieke tours kunnen geven door The Hoodie, interviewen de kunstenaar naar aanleiding van het werk dat hij op verzoek van Het Nieuwe Instituut en curator Lou Stoppard heeft gemaakt. Ze vragen hem bijvoorbeeld wie er het recht heeft om wat te dragen, hoe de hoodie zich verhoudt tot zowel angst als (seksuele) verleiding, tot privacykwesties en sociaal-politieke strijd. Uiteraard staan ze samen ook stil bij de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de impact die deze heeft op het sociale, culturele en politieke leven.

“De hoodie laveert voortdurend heen en weer tussen een soort erotische spanning (Eros) en angst (Thanatos) en stelt de drager in staat om buiten te sluiten of juist te verbinden, zoals een masker dat ook doet. De hoodie biedt een beetje beschutting in een tijd waarin privacy een voorrecht is dat maar aan een enkeling is voorbehouden en identiteiten door technologie worden bijgesteld en uitgebuit.”

 

datum
02/04/2020
tijd
19:30 – 20:30
taal
Engels
 
toegang

gratis online te volgen

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.