Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Doe-het-zelfluchtfotografie is zo oud als de fotografie zelf. Er zijn echter materiële, politieke en technisch-wetenschappelijke barrières die verhinderen dat het bovenaanzicht op een zinvolle manier wordt aangewend in burgeronderzoek. De organisatie Public Lab ontwikkelde in 2010 een doe-het-zelftechniek op basis van vliegers en ballonnen en slaagde er daarmee in om een aantal van deze obstakels te overwinnen. De aanpak kwam tegen lage kosten beschikbaar voor het grote publiek.

De techniek van Public Lab werd voor het eerst gebruikt om de olie die in 2010 uit het boorplatform Deepwater Horizon in de Golf van Mexico lekte in de gaten te houden: de informatie en de beelden werden gebruikt om de mediastilte te omzeilen. Vandaag de dag gebruiken activisten, onderzoekers en gemeenschappen over de hele wereld de techniek van Public Lab om milieurechtelijke kwesties te onderzoeken. Kan deze techniek ook worden gebruikt voor gezamenlijke waarheidsvinding in het kader van de rechten van de mens en als een instrument om een visueel, ruimtelijk verhaal te vertellen?

datum
13/06/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

Museum is vrij toegankelijk van 17:00 tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.