Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tot en met 8 mei 2016 was Het Nieuwe Instituut getransformeerd in een Tijdelijk Modemuseum. Met een uitgebreid programma van tentoonstellingen, installaties, performances en evenementen stond mode centraal in Het Nieuwe Instituut. Voor BNO IMG LAB reden om een avond rond het fenomeen mode samen te stellen. Behind the Catwalk was een avond met gastsprekers, ontwerpers die betrokken zijn in de wereld van mode maar zelf geen modeontwerpers zijn. Met kunstenaar en grafisch ontwerper Alfons Hooikaas en regisseur Menno Fokma.

BNO IMG LAB #54 kwam mede tot stand met het Playgrounds Festival. Playgrounds onderzoekt, stimuleert en ontwikkelt de post-digitale beeldcultuur van het bewegende beeld en digitale media van nu en morgen.

Alfons Hooikaas

Alfons Hooikaas is een kunstenaar / grafisch ontwerper die fantasierijke visuele ervaringen en verhalen creëert met diverse media en technieken. Alfons woont en werkt in Amsterdam en New York en heeft gewerkt voor verschillende opdrachtgevers zoals Peter Greenaway, Centraal Museum Utrecht, Karl Lagerfeld Jeans, Unesco, Prada, Kanye West, Nike en MoMa PS1.

Menno Fokma

Menno Fokma is regisseur van cutting-edge mode-, kunst- en muziekvideo’s. Zijn werk typeert zich door het aftasten van de creatieve grenzen en het verkennen van nieuwe manieren van visualisatie; een breed oeuvre met een surrealistisch tintje. Hij werkt binnen zijn projecten samen met modeontwerpers, fotografen, muzikanten, sound designers en schrijvers.

BNO IMG LAB en Het Nieuwe Instituut werken in 2016 hechter samen en bundelen kennis en netwerk. De BNO IMG LAB avonden vinden voortaan plaats tijdens het Thursday Night programma.

datum
28/04/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.