Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Zowel de gamer- als de draggemeenschap zijn communities die spelen met avatars en het visualiseren van (gedeelde) fantasieën. Wat hebben deze groepen met elkaar gemeen?

In deze lezing zal Queer Arcana ingaan op de evolutie van non-binaire drag en hoe deze de queer gemeenschap heeft beïnvloed in hun discussie over genderidentiteit. In het geval van drag, staat het experimenteren met deze fantasieën (kostuums, make-up) sterk in verbinding met hoe ze zich in hun ‘echte wereld’ identificeren. Ze zullen ook inzoomen op de recente revival van TTRPG's (tabletop role playing games) en hoe veel queer én niet-queer gamers games zoals Dungeons and Dragons (en live action roleplay oftewel LARP) gebruiken om personages/avatars van alle genders en oriëntaties uit te proberen. De game biedt een veilig speelveld voor experiment voor ‘het echte leven’.

De overlapping van queer bewustzijn en spelvormen maken van fantasiewerelden sociale en psychologische instrumenten die ons kunnen helpen onszelf op een betere manier te begrijpen.

datum
10/03/2022
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standard€ 7,50
Students, CJP, Friends and Members of Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Queer Arcana

Queer Arcana is een theater/game collectief dat theater shows organiseert waar een groep drag performers live op het podium Dungeons and Dragons spelen. Queer Arcana probeert de zichtbaarheid van queer gamers te vergroten en zoekt naar wat er gebeurt als je verschillende subculturen in kunst en design samenbrengt. Ze werken aan het opzetten van een grote digitale en analoge gaming gemeenschap waar gaming wordt gebruikt als een middel om de sociale cohesie te versterken en als een manier om het zelf te verkennen met betrekking tot gender identiteit, menselijkheid, en positie in het leven.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.