Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Zijn mensen gewenst op de werkplekken van de toekomst? Worden locatievoordelen straks bepaald door wereldwijde datastromen? Welke rol heeft de overheid hier nog in? De 'Architectuur van Arbeid' is een programma van zes publieke debatten over de transitie van werk als ruimtelijke opgave. 

datum
07/03/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

17:00 Lancering architectuurpodcast Windoog

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:00 Filmavond H20mx

19:30-20:30 Lezing Georg Vrachliotis: Open systemen en totale urbanisatie

19:30-21:30 Workshop Paula Strunden – Drawing a Virtual Utopia

Museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard €7,50 

Het programma vindt plaats tussen maart en december 2019 en is tot stand gekomen door het guest programma van Het Nieuwe Insituut in samenwerking met Vereniging Deltametropool en De Spontane Stad.

Automatisering, digitalisering en de nieuwe productielandschappen 

Het eerste debat van 'Architectuur van Arbeid' is onder leiding van Jeanet van Antwerpen, CEO Schiphol Area Development Company en Marten Kuijpers, Research & Development department Het Nieuwe Instituut. De 'Architectuur van Arbeid' is een programma van zes publieke debatten over de transitie van werk als ruimtelijke opgave. 

Automated Landscapes

Marten Kuijpers is als onderzoeker verbonden aan het project Automated Landscapes, dat de snel opkomende – en anonieme – architectuur van volledig geautomatiseerde werklandschappen documenteert en onderzoekt. Automated Landscapes maakt onderdeel uit van een serie projecten waarmee Het Nieuwe Instituut de implicaties van automatisering en kunstmatige intelligentie (AI) voor architectuur, design en digitale cultuur aan de orde wil stellen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.