Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dit is een praktische inleiding op het werken met open-source methoden en materialen. De nadruk zal liggen op recent onderzoek van Airwars en Amnesty, naar de burgerslachtoffers die vielen tijdens de strijd om Raqqa terug te winnen van de zogenaamde ‘Islamitische Staat’. Er wordt gekeken naar de sociale media als bron van berichtgeving en geoefend met geolokalisatie en met satellietbeeldanalyse via publieke platforms. Tijdens de middagsessie wordt er geëxperimenteerd met de verschillende manieren (structureel, visueel, tekstueel, enzovoort) waarop het onderzoek kan worden gebruikt om nieuwe verhalen te ontwikkelen. 

datum
04/05/2019
tijd
10:00 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 75,00
Studenten € 20,00

Praktische informatie

  • Neem een laptop mee; 
  • Download Google Earth Pro vooraf; 
  • Lees de onderstaande waarschuwing over expliciete inhoud

Waarschuwing expliciete inhoud: Tijdens deze bijeenkomst werken we met onderzoeksmateriaal dat is verkregen tijdens de oorlog in Syrië. Dit materiaal kan zeer verontrustend zijn. Het beleid is geen schokkende beelden te tonen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.