Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Haal je controller uit elkaar en stel het opnieuw samen! In deze hands-on workshop met Anja Groten en Heerko van der Kooij (Hackers & Designers) binden deelnemers de strijd aan met de computer. We scrollen haast intuïtief, swipen erop los, gebruiken stem en gebaren om de computer te activeren, te triggeren, te provoceren tot een reactie, handeling en inzet. De vraag is: Wie controleert precies wie en hoe?

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deelnemers banen zich een weg in de mechanica van menselijke computerinteractie door afgedankte controllers en speelgoed te redden van de e-waste. Ze leren de elektronica kennen en kritisch reflecteren op het begrip ‘controle’.

Er is geen voorkennis vereist. Neem voor deze workshop het volgende mee:

  • Een laptop
  • Oude afstandsbedieningen, spelconsoles, joysticks, speelgoed met knoppen en/of schakelaars

Heerko van der Kooij

Heerko van der Kooij noemt zich een creative technologist: multimediakunstenaar en ontwikkelaar van soft- en hardware. Hij doceert Interaction Media Design aan de HKU Utrecht en geeft workshops over hard- en softwareontwikkeling op verschillende kunstacademies in binnen- en buitenland. Hij is gefascineerd in de werking en constructie van apparaten.

Anja Groten

Anja Groten is ontwerper en onderzoeker. Groten’s ontwerppraktijk balanceert op de rand van digitale en fysieke media, design en kunsteducatie, en ze is betrokken bij verschillende interdisciplinaire collectieven. Ze werkt zowel zelfstandig als in opdracht en is docent aan het Sandberg Instituut Amsterdam. In 2013 was ze medeoprichter van het initiatief Hackers & Designers, dat middels educatie, hacks en samenwerking de barrières tussen de twee disciplines probeert te beslechten. Sinds 2017 werkt ze als PhD mee aan het onderzoeksprogramma Critical Making.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!

datum
28/06/2018
tijd
19:30 – 21:30
 
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 BNO IMG LAB: On Type

19:30 - 21:00 Lezing Mieke Dings: Vakantiepark Project

Museum open tot 21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Inclusief een gratis consumptie in Het Nieuwe Café
Max. 15 deelnemers

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.