Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Twee weken na dierendag gaat BNO IMG LAB op jacht naar onze dierlijke instincten. Ontwerpers en beeldmakers presenteren werk dat zij met, voor of van dieren hebben gemaakt. Met Gerard Peet, Raoul Deleo, Bart Jansen en Poopy Cat.
Bezoekers die hun eigen huisdier meenemen krijgen korting! *

datum
20/10/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Programma€ 7,50
Programma studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Programma op vertoon van huisdier*€ 3,75
Thursday Night Dinner (zonder programma)€ 17,50
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis

* Bezoekers blijven zelf verantwoordelijk voor hun eigen huisdier

Gerard Peet

Gerard Peet publiceerde De Kleine Rotterdamse Pinguïn Encyclopedie, een boek dat gaat over de pinguïn, maar vooral over de mens en de pinguïn. Wat doet de pinguïn in kunst en cultuur, waarom een pinguïn als naam of beeldmerk, als afbeelding op verpakkingen, in stripverhalen, op postzegels en in poëzie? Of is het gewoon zo dat pinguïns, meer dan enig ander dier, op de mens lijken, grappig en goed gekleed?

Bart Jansen

De installaties van Bart Jansen zijn meestal uitvindingen; apparaten die bepaalde functies vervullen waarbij als voorwaarde geldt dat ze operationeel moeten zijn. Al zijn het apparaten met een twijfelachtige functie. Samen met Arjen Beltman, die de techniek voor zijn rekening nam, zorgde hij dat zijn overleden kat Orville een vliegende drone werd, de Orvillecopter.

Raoul Deleo

Raoul Deleo is een gevierd illustrator en animator die de afgelopen jaren zijn eigen projecten initieert, zoals de legende en het universum dat hij creëerde voor The Moussiah of het onontdekte continent Terra Ultima. Zijn werk wordt de laatste jaren veel al geïnspireerd door de natuur.

Poopy Cat

In 2012 ontwikkelen Thomas Vles en Rick Passenier de ultieme kattenbak. Beiden zijn van mening dat met de huidige kennis en technologie, al hun producten milieuvriendelijk moeten zijn. Het eerste product van Poopy Cat kreeg patent en tot op de dag van vandaag zijn er wereldwijd al meer dan 25.000 kattenbakken verkocht!

Speciaal voor deze editie: korting voor bezoekers die hun eigen huisdier meenemen.

Deze maand verschijnt ook bij uitgeverij Trichis de Nederlandsche Vogels Kalender.  Illustrator Theo Seesing signeert voor de bezoekers van Animaux II hun gekochte exemplaar.

Thursday Night Dinner

Voorafgaand aan de Thursday Night kunnen bezoekers om 18.30 uur aanschuiven bij een gezamenlijk diner met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. De maaltijd van verse, biologische producten wordt geserveerd in Het Nieuwe Café en kost € 17,50 inclusief drankjes. Reserveren voor het diner kan tot een dag van tevoren.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.