Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De tweedejaarsstudenten van dit programma aan de Willem de Kooning werd gevraagd om eens na te denken over de rol die activisme speelt op de weg die zij als kunstenaar afleggen, 'het activisme in de kunst en de kunst in activisme'. Ze werden uitgenodigd om maatschappelijke vraagstukken te onderzoeken die relevant zijn voor de manier waarop zij zich tot de wereld verhouden. In de context van die opdracht hebben ze audiovisuele werken gemaakt over uiteenlopende onderwerpen zoals raciale ongelijkheid, seksualiteit en gender, on- en offline identiteit, geestelijke gezondheid, onderwijs, coronazorgen en milieuproblemen. 

Audiovisuele werken in dit evenement:

Julia Stoffer
Slur

Een video over racisme tegen Aziatische mensen, waarin de geschiedenis en de effecten van corona worden vergeleken.

Puck Schoenmaeckers & Alara Kutar
Disconnection

Een video over mentale gezondheid en elkaar te steunen.

Pim Harding & Anaïs Clements
Just a scratch in the surface

Een video over het gevoel van afhankelijk zijn van technologie en daar verandering in te willen brengen.

Lieve Postulart & Anna Mastenbroek
Start een conversatie over educatie

Een video over educatie.

Tessa Lemaire & Annelotte Maasland
Dive into the dark

Een video over de positieve kant van duisternis.

Saran Munnichs & Cid Pijnenburg
Disruption

Deze video is gemaakt om publiek te tonen dat door het antwoorden van hun disruptieve apparaten, zij de verbinding met hun omgeving kwijtraken en vergeten om in het moment te leven.

Tim t’ Gilde & Sonja Aljaberi
The supper of acceptance

Een video over acceptatie in relatie met religie.

Jeanine Ros & Roos Oudt
Social distancing, not socially distant

Een video over het feit dat gedurende de Covid-19 pandemie, wij te maken hebben met lockdowns en sociale afstand nemen. Als gevolg hiervan, is de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen schaars geworden.

Het wordt een inspirerende, interactieve avond, waarbij de kennis en ervaring van Artúr van Balen en Jannelieke Aalstein gecombineerd wordt met de open blik van een nieuwe generatie makers die maatschappelijke verandering teweeg willen brengen.

datum
18/03/2021
tijd
17:00 – 19:00
taal
Engels
 
locatie

Online evenement | Registratie verplicht

toegang

Gratis evenement Registreer hier

 

Thursday Night Live! Guest Programme

Dit evenement maakt deel uit van het Thursday Night Live! Guest Programme. Lees op de pagina over het Guest Programme verder voor meer informatie over wat Thursday Night Live! jou zou kunnen bieden, het type programmering waar we naar op zoek zijn en wat de randvoorwaarden zijn voor het organiseren van een gastprogramma.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.