Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In deze online Thursday Night Live! presenteert architectenbureau KAAN Architecten de serie MINUTES, twaalf films waaruit een alternatieve benadering van architectuur naar voren komt. De filmvertoning wordt ingeleid door Brendan Cormier van het Londense Victoria & Albert Museum en gevolgd door een gesprek met de betrokken filmmakers. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Architectuur speelt al tijden een belangrijke rol in film. Bouwkunst fungeert niet alleen als decor, maar ook als een middel om de plot aan te jagen, nieuwe werelden mogelijk te maken en uitdrukking te geven aan een bepaald stemming of sfeer. Toch zetten architecten film andersom maar zelden in als een medium om hun werk mee vast te leggen. Die beperken zich over het algemeen tot tekeningen, maquettes en fotografie. Zou het medium film een essentieel hulpmiddel kunnen zijn om op een andere manier naar architectuur te kijken? Om die niet langer statisch te benaderen, maar met een blik die de beweeglijkheid van de dagelijkse realiteit en ervaring weerspiegelt?

Tijdens deze Thursday Night Live! zal Brendan Cormier, Senior Curator of Exhibitions van het Victoria and Albert Museum in Londen, de serie MINUTES introduceren en brengt hij een gesprek op gang met filmmakers die deelnamen aan dit project. Hij draagt zijn eigen ervaringen bij, omdat hij in zijn rol bij het V&A meerdere keren opdrachtgever is geweest voor filmproducties die de kijker een beter, ruimer begrip van grote tentoonstellingen moesten geven.  

Met werk van de volgende filmmakers: Joana ColomarMirte van DuppenFrom FormChris de KrijgerJaime LevinasRomain LoiseauDorian de RijkTristan SoreauSpirit of SpaceGiulio SquillacciottiMiguel C. TavaresKatja VerheulBenitha Vlok

MINUTES

Sinds 2017 is KAAN Architecten in gesprek met een groep internationale filmmakers, die ze werkopdrachten hebben verstrekt voor korte films over specifieke bouwprojecten. Uit deze samenwerking is de serie MINUTES voortgekomen, waarvan de afleveringen alle twaalf vanuit het eigen perspectief van de regisseurs ingaan op de context van een specifiek project. Elk gebouw vertelt zo een verhaal: een verhaal dat is opgebouwd uit mensen en herinneringen, uit verdriet en geluk en uit dagelijkse gewoontes en symbolische betekenissen.

Binnenkort wordt er een aparte website over het project gelanceerd. Blijf tot die tijd op de hoogte van het project via kaanarchitecten.com.

datum
08/04/2021
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
 
locatie

Online event | Deelnemers ontvangen een link naar het evenement (registratie verplicht)

toegang

Gratis Registreer hier

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.