Scroll en ontdek Thursday Night Live! at Het Nieuwe Instituut

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Urgente vraagstukken, vernieuwend onderzoek en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland. Bezoek het museum en eet een hapje mee met sprekers en gasten. Met wekelijkse wisselende pop-in expo's en diverse partnerprogramma’s.

2017
14
Sep
19:30 – 21:00
 

Nomeda en Gediminas Urbonas van Urbonas Studios bepleiten het terugwinnen van een publieke cultuur als antwoord op de huidige en alles overheersende privatisering.

2017
21
Sep

Wat betekent Instagram voor de praktijk van kunstenaars en ontwerpers? Tijdens deze Design Dialogue gaan criticus/onderzoeker Steyn Bergs, ontwerper Floriane Misslin en kunstenaar Alessandro Bava in op het kritische en artistieke potentieel van het sociale platform. Tamar Shafrir (Het Nieuwe Instituut) treedt op als moderator.

2017
28
Sep

Een avond in samenwerking met het Playgrounds Festival met typografie, illustratie en art in beweging. Met drie makers uit de wereld van bewegend beeld, elk vanuit hun eigen discipline.

2017
05
Okt

Een caleidoscopische avond over architectuurfotografie met als vertrekpunt de omvangrijke fotocollectie van het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw. Met bijdragen van fotograaf Frank van der Salm, architect Mels Crouwel, schrijfster Sanneke van Hassel, fotograaf Johannes Schwartz, conservator Ellen Smit en restaurator Erica Jonkman.

2017
12
Okt

Schrijvers, dichters, denkers en ontwerpers vieren en ontleden de rijkdom van het Nederlandse landschap ter gelegenheid van het verschijnen van het jubileumnummer van literair tijdschrift De Gids. Een gesprek met schrijver en filosoof Dirk van Weelden onder leiding van Marten Kuijpers. Afgewisseld met voordrachten van de schrijvers/dichters Maria Barnas, Peer Wittenbols, Sasja Janssen en Maarten van der Graaff.

2017
26
Okt

Decolonising Bots onderzoekt de manieren waarop computerprogramma's en algoritmen bepaalde ideeën over het menselijk ras weerspiegelen. Met onderzoeker Ramon Amaro en vormgever en schrijver Florence Okoye.

2017
09
Nov

Na de eerste drie oprichtingsgesprekken over ministeriële ambities, macht en harde feiten gaat het Ministerie van Ruimtelijke Zaken in het najaar de basis leggen voor het nieuwe ministerie. Tijdens deze vierde bijeenkomst worden de grondslagen voor het ministerie opgesteld en wordt de vorm van het ministerie verkend.

Partners Thursday Night at Het Nieuwe Instituut

Architectuur Film Festival Rotterdam, BNO IMG LAB, Designplatform Rotterdam, Food Film Festival, Goethe-Institut, Glamcult, EYE Filmmuseum, Erasmus Universiteit Rotterdam, Expertisecentrum Universiteit Utrecht, International Film Festival Rotterdam, MAFB, Operadagen Rotterdam,Parels voor de Zwijnen, Sandberg Instituut, Stichting Swart-van Essen, Stripped Fashion, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, The Berlage, Urban Unlimited, Vereniging Deltametropool, Volume, Willem de Kooning Academie, OMA, ZUS, Piet Zwart Institute, NAi Booksellers, BNA, Atelier Rijksbouwmeester, TU Delft, Argus, Mondriaan Fonds, Beelden aan Zee, Platform Scenografie, Play the City, E-flux, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Night Shift, North Sea Round Town 

 

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.